Porsche Magazine - Onafhankelijk maandmagazine voor de Porsche liefhebber
menu ☰

Zakken

Porsche roept uit voorzorg skizakken terug die wereldwijd in 1.738 Macans en Cayennes af-fabriek als accessoire zijn geleverd. De naden van de bevestigingsriemen van de betreffende skizakken blijken niet te voldoen aan de gewenste kwaliteitsstandaarden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een bevestigingsriem kan scheuren wanneer hij wordt blootgesteld aan hoge stressniveaus, en dat het accessoire niet langer op zijn plek wordt gehouden. De skizakken worden bij de dealer onderzocht en indien nodig vervangen.
Deze terugroepactie is uitsluitend een voorzorgsmaatregel. Porsche verzoekt ook klanten die het accessoire achteraf hebben aangeschaft, hun dealer te bezoeken. De terugroepactie is van toepassing op skizakken die zijn geproduceerd in de periode van januari 2017 tot februari 2018. De controle duurt ongeveer een halfuur en wordt uiteraard kosteloos uitgevoerd. 

Ook de Panamera
Alsof het nog niet druk genoeg wordt in de werkplaats roept Porsche ook de huidige generatie Panamera-modellen terug naar de dealer. Het stuurapparaat van de elektrische stuurbekrachtiging van de betreffende auto’s dient opnieuw te worden geprogrammeerd. Bij de terugroepactie zijn 74.585 auto’s wereldwijd betrokken die Porsche tussen 21 maart 2016 en 6 december 2018 produceerde.
Een softwarefout zorgt ervoor dat de kans bestaat dat de elektrische stuurbekrachtiging kortstondig niet werkt, meldt Porsche. Wanneer die situatie zich voordoet, is extra kracht nodig om te sturen. Om dergelijke situaties te voorkomen, moet het betreffende stuurapparaat uit voorzorg opnieuw worden geprogrammeerd met behulp van nieuwe software. Dat vergt maar een uurtje tijd.