Wanneer er een autoverzekering wordt afgesloten gebeurt dit meestal gewoon e" /> Wanneer er een autoverzekering wordt afgesloten gebeurt dit meestal gewoon e"> Wanneer er een autoverzekering wordt afgesloten gebeurt dit meestal gewoon e"> PUUR Porsche Magazine - De beste verzekering voor je nieuwe

De beste verzekering voor je nieuwe bolide

Wanneer er een autoverzekering wordt afgesloten gebeurt dit meestal gewoon even snel als je een tweedehands auto koopt. Dat is echter wel hartstikke zonde aangezien je flink hierop kan besparen. Hier zijn een aantal tips om dat voor elkaar te krijgen!

Je koopt een nieuwe bolide maar zomaar wegrijden dat mag niet. Je mag namelijk niet onverzekerd de weg op, dus een verzekering regel je ter plekke. Met een snel belletje met je vaste verzekeraar sluit je zo ter plekke een verzekering af. Je kan gaan met je nieuwe auto en verzekering. De kosten van de verzekering weet je ook niet precies omdat je dat gewoon even snel hebt gedaan. Maar je kijkt er ook niet meer naar om. En dat is een grote fout die mensen maken want je bent vaak meer geld kwijt terwijl dat niet nodig is! Direct autoverzekering afsluiten? Klik op de link!


Schadevrije jaren.Vaak gokken mensen gewoon iets als er wordt gevraagd hoeveel schadevrije jaren je hebt. Als je dan het aantal te laag inschat betaal je meer premie dan nodig is. Dat is natuurlijk hartstikke zonde. Ga dus eerst even goed na hoeveel schadevrije jaren je hebt. Dat scheelt een hoop geld!

Aantal kilometers. Een verzekeraar wil graag ook weten hoeveel kilometer je maakt. Hoe meer je maakt, hoe groter het risico dat er schade ontstaat. Schat je je kilometers te laag in, dan kan dit gevolgen hebben voor je vergoeding als je schade hebt en dat is natuurlijk ontzettend zonde.

Aanvullende verzekeringen. Bij je autoverzekering kan je extra verzekeringen afsluiten. Denk dan wel goed na over wat wel en niet bij jou past. Vergeet ook niet de voorwaarden van andere verzekeringen te checken. Zonde als je jezelf dubbel hebt verzekerd straks.

Soorten schade.Een verzekeraar heeft vaak aparte regelingen voor schade die niet vaak voorkomt. Denk dan aan hagelstenen of vandalen die je auto slopen. Niet alles wordt altijd vergoed. Check daarom van tevoren goed wat de voorwaarden zijn.

Eigen risico.Wanneer je schade krijgt is dat natuurlijk niet leuk. Het bedrag dat je als eigen risico moet instellen is dat wat je denkt zelf te kunnen betalen als je schade krijgt. Hoe hoger je eigen risico, hoe lager je premie.