Porsche heeft ondertussen een diverse selectie aan elektrische auto's in haar catalogus. Sommige mo" /> Porsche heeft ondertussen een diverse selectie aan elektrische auto's in haar catalogus. Sommige mo"> Porsche heeft ondertussen een diverse selectie aan elektrische auto's in haar catalogus. Sommige mo"> PUUR Porsche Magazine - De elektrische modellen van Porsche

artikelen

De elektrische modellen van Porsche op een rijtje

Porsche heeft ondertussen een diverse selectie aan elektrische auto's in haar catalogus. Sommige modellen zijn inmiddels al aan een tweede generatie toe, zo hard gaat het ermee. Om het overzicht te bewaken, hebben we hier de mogelijkheden op een rijtje gezet.

Macan
Porsche begint 2024 goed met de onthulling van de nieuwe Macan. De compacte SUV is inmiddels aan zijn tweede generatie toe en deze gooit het roer om. Het is voortaan namelijk een volledig elektrisch model. Aanvankelijk zijn er twee smaken verkrijgbaar: de vierwielaangedreven Macan 4 met 408 pk is het instapmodel. Een 95 kWh accupakket (netto) zorgt voor een actieradius van 613 kilometer.

De Macan Turbo is het topmodel en mag zich met 639 pk de krachtigste Macan ooit noemen. Hij gebruikt hetzelfde accupakket en komt door het hoge vermogen iets minder ver dan de 4: het rijbereik is 591 kilometer. De elektrische Macan is 10 cm langer, 2 cm breder en 2 mm lager dan zijn voorganger.

Verkrijgbaar als: vijfdeurs SUV


Taycan
In 2019 trekt Porsche het doek van haar eerste volledig elektrische model: de Taycan. Het sluik gelijnde model verschijnt naast een vierdeurs sedan als Sport Turismo (vijfdeurs shooting brake) en Cross Turismo, een avontuurlijke versie van de Sport Turismo. De Duitse autofabrikant biedt de Taycan aan als instapmodel, S, GTS, Turbo en Turbo S, waarbij de achter- of vierwielaangedreven uitvoeringen steeds sportiever en luxueuzer worden.

Porsche introduceert in 2024 een facelift voor de Taycan die zowel het exterieur als interieur opfrist. Ook de technische kant vergeet men niet: afhankelijk van de uitvoering neemt het rijbereik met 35 procent toe tot een maximum van 678 kilometer. Het piekvermogen ligt voortaan 952 pk.

Verkrijgbaar als: vierdeurs sedan, vijfdeurs Sport Turismo en vijfdeurs Cross Turismo

Panamera
Vier jaar na het debuut van de Porsche Panamera breidt het merk uit Stuttgart de catalogus uit met een plug-in hybride variant: de S E-Hybrid. Deze heeft achterwielaandrijving, 416 pk en kan tot 36 kilometer volledig elektrisch rijden.

Voor de tweede generatie Panamera diept Porsche de hybride mogelijkheden verder uit. De 462 pk sterke, vierwielaangedreven E-Hybrid is de instapper en de S E-Hybrid wordt het elektrische topmodel van de range. Deze heeft eveneens vierwielaandrijving en liefst 680 pk. De volledig elektrische actieradius is met 50 kilometer gelijk. Na de facelift kun je ze ook krijgen als Sport Turismo.

In 2023 lanceert Porsche de derde generatie Panamera. Hoewel het design een evolutie is van zijn voorganger, gaat de line-up op de schop. Er zijn nu drie smaken: 4 E-Hybrid, 4S E-Hybrid en Turbo E-Hybrid. Hierbij varieert het vermogen van 470 tot 680 pk. De range neemt toe to 90 kilometer.

Verkrijgbaar als: vijfdeurs liftback, vijfdeurs Sport Turismo en verlengde Executive

Cayenne
Na eerder een conceptmodel te hebben gemaakt, komt Porsche in 2010 met een hybride (stekkerloze) Cayenne op de proppen. De elektrische ondersteuning van de S Hybrid helpt het verbruik en de uitstoot te drukken. Na de facelift van 2014 heet-ie de S E-Hybrid, en het is lang niet alleen de naam verandert. Het is nu een plug-in hybride met 416 in plaats van 380 pk, maar nog belangrijker: je kunt er 36 kilometer volledig elektrisch mee rijden.

De derde generatie Cayenne verschijnt in twee uitvoeringen: de E-Hybrid en S E-Hybrid met respectievelijk 462 en 680 pk. De actieradius is 33 kilometer. Net als bij de Panamera ontvangen de elektrische uitvoeringen van de Cayenne in 2023 – het faceliftmodel – een rebranding, met als gevolg dat de E-Hybrid, S E-Hybrid en Turbo E-Hybrid tussen de 470 en 739 pk leveren.

Verkrijgbaar als: vijfdeurs SUV en vijfdeurs Coupé